Laserhoito

Laserhoito vaikuttaa paikalliseen immuunivasteeseen, veren- ja lymfanestekiertoon, solutason aineenvaihduntaan ja esimerkiksi endorfiinien ja prostaglandiinien eritykseen. Laserilla voidaan hoitaa esimerkiksi lihasjumeja, urheiluvammoja, erilaisia reumavaivoja, haavoja, leikkaushaavoja, revähtymiä ja venähdyksiä sekä nivelkipuja.

Hoito tuntuu miellyttävältä ja rentouttavalta. Joskus kipu voi lisääntyä 6-24 tuntia hoidon jälkeen, syynä on paranemisprosessin käynnistyminen. Hoitokertoja kannattaa ottaa useampi, 5-10 hoitokertaa vaivasta ja asiakkaan vasteherkkyydestä riippuen. Pitkäkestoiset vaivat vaativat yleensä useampia hoitokertoja.

Laser on äärimmäisen puhtaan valon lähde. Puhtaalla valolla on vain yksi aallonpituus eikä koko spektriä. Sitä voisikin verrata ääneen: puhtaat äänet ja sävelet ovat jopa rentouttavia kun taas liikenteen melu voi olla todella stressaavaa. Vastaavalla tavalla laserin puhdas valo vaikuttaa solutasolla aivan erilailla kuin tavallinen valo. Laserterapiasta on julkaistu runsaat 3000 lääketieteellistä tutkimusta yli 80 maassa. Ensimmäiset tutkimustulokset on julkaistu jo vuonna 1867.