NCS-Kylmähoito

NCS eli Neuro Cryo Stimulation -huippukylmähoitoa käytetään vammojen ja sairauksien hoitoon ja niiden ennaltaehkäisyyn. Cryonic huippukylmähoitolaite on kehitetty ihmisten ja eläinten hoitoon. Laitetta on valmistettu vuodesta 1993 ja sitä käytetään maailmanlaajuisesti.

Huippukylmähoito on erittäin tehokas mm. erilaisten urheiluvammojen, kuten revähdyksien ja nyrjähdyksien ensiapuun ja jatkohoitoon sekä nivelkipujen ja lihasjäykkyyksien hoitoon. Huippukylmähoito sopii kaikenlaisten tulehdustilojen esim. tenniskyynerpään hoitoon, soveltuu myös haavojen hoitoon. Huippukylmähoidolla voidaan tehostaa esimerkiksi leikkaushaavojen paranemista!

Hoidossa käytetään puhdasta, -78,5 asteista hiilidioksidia (CO2). Hoito perustuu thermoshokkiin, joka saavutetaan, kun ihon pintalämpötila lasketaan nopeasti alle 5 asteeseen. Thermoshokki vaikuttaa pintakerroksen hermoreseptoreiden kautta. Hoito vähentää tulehdusreaktiota sekä poistaa turvotusta ja ylimääräistä nestettä hoidettavalta alueelta. Huippukylmähoito kiihdyttää aineenvaihduntaa, lievittää kipua, rentouttaa lihaksia ja näin ollen parantaa liikkuvuutta.

Kylmä mikrokidesuihku on iholle tullessa kuiva, joten hoito tuntuu miellyttävämmältä kuin esimerkiksi jäätä tai kylmäpussia käytettäessä. Niiden vaikutus on myös merkittävästi hitaampaa, eivätkä ne tuota samaa thermoshokki reaktiota kuin NCS-huippukylmähoito.

Käytössäni on Cryonicin CryoOne -mallinen laite. Laitteella on lääkinnällisten laitteiden Medical Class 2 sekä Medical CE -hoitolaiteluokitukset. Hoitoa saa antaa vain asianmukaisen käyttökoulutuksen saanut henkilö.